LC-UV Sterilizator Apa cu UV
LC-UV Sterilizator Apa cu UV
DESCRIERE:
Sterilizatorul de apă cu UV de 55W este un echipament esențial pentru asigurarea apei pure și dezinfectate în gospodării și instituții. Utilizând tehnologia ultravioletă (UV), acest dispozitiv elimină eficient bacteriile, virusurile și alte microorganisme dăunătoare, asigurând o apă sigură pentru consum.
Tehnologie UV: Utilizează lumina ultravioletă pentru a distruge ADN-ul microorganismelor, prevenind reproducerea și răspândirea acestora.
Eficiență ridicată: Capabil să elimine până la 99,99% din bacterii și virusuri, inclusiv E. coli, Giardia, și Cryptosporidium.
Construcție durabilă: Fabricat din materiale de înaltă calitate, rezistente la coroziune, pentru o durată lungă de viață.
Instalare și întreținere ușoară: Design compact și ușor de montat, cu întreținere minimă necesară.
Compatibilitate: Potrivit pentru diverse aplicații, inclusiv sisteme de apă potabilă, acvarii, sisteme de irigare și piscine.
Caracteristici
Sterilizatoarele de apa UV purifica apa, distrugand cu eficacitate algele, ciupercile si bacteriile.
Apa va fi expusa la undele UVC, cu o valoarea de 254 nm, pentru o perioada de timp. Acidul nucleic, acidul dezoxiribonucleic (DNA) si acidul ribonucleic (RNA) din microorganisme, vor fi absorbiti de razele UV si distrusi de acestea, in acest fel apa fiind sterilizata.
Razele UV au efect de asemenea si asupra proteinelor si altor forme de viata.
Sterilizatorul de apa UV poate fi montat atat la echipamentele de tratare a apei din spatiile casnice, cat si la cele industriale.
Avantaje:
spectru larg de activitate
nu au nicio poluare secundară
nu sunt corozive
nu lasă reziduuri
ușor de întreținut
De stiut
Fără utilizarea chimicalelor: Nu alterează gustul sau mirosul apei, spre deosebire de tratamentele chimice.
Economic: Consum redus de energie și costuri de operare minime.
Protecție imediată: Asigură dezinfectarea instantanee a apei, fără perioade de așteptare.
Sterilizatorul de apă cu UV de 55W reprezintă o soluție de încredere și eficientă pentru a asigura apă curată și sănătoasă, protejându-vă pe dvs. și pe cei dragi de contaminanții dăunători.
Condiții de funcționare
Alimentare curent: AC100~240V / 50Hz~60Hz;
Temperatură apă: 5~38℃;
Temperatură mediu: 4~40℃;
Umiditate relativă: ≦90% (25℃)
Specificatii tehnice
Putere efectiva: max 55W
Lampa: Philips
Debit maxim: 3.000L/H
Conectori In/Out: 3/4''
Presiune maxima: 8,5bar
Carcasa: Otel Inox
Temperatura maxima: 400C
Temperatura minima: 20C
Alimentare: 220V
Balast: diagnoza electrica
Eficienta sterilizatorului UV este in directa legatura cu compozitia apei. Astfel, un filtru UV sterilizeaza in parametrii doar daca analizele apei se incadeaza in valorile de mai jos:
Duritate < 6 gr Germ
Fier < 0.3mg/L
Hidrogen Sulfurat (sulf) < 0.05mg/L
Mangan < 0.05mg/L
Suspensii solide < 10mg/L
Ca si recomandare generala, se va instala obligatoriu un filtru inainte de lampa UV, dar in cazul in care duritatea totala este mai mare de 6 - 9°, apa va trebui dedurizata in prealabil.
CE SUNT SI CUM FUNCTIONEAZA FILTRELE CU OSMOZA INVERSA?
Osmoza este un fenomen natural care se manifesta in situatia in care doua lichide cu concentratii diferite de ioni (materii dizolvate in apa) sunt separate printr-o membrana semipermeabila. Ca urmare a actiunii fortelor de difuzie are loc un transfer de molecule de apa dinspre lichidul cu concentratie mai mica de ioni spre lichidul cu concentratie mai mare de ioni, pana cand concentratiile celor doua lichide devin egale.
Membrana semipermeabila nu permite difuzia materiilor dizolvate din solutia mai concentrata spre solutia cu concentratie mai scazuta, ci numai difuzia moleculelor de apa spre solutia mai concentrata. Aceasta deplasare de lichid genereaza o diferenta de nivel care va produce o diferenta de presiune pe membrana, numita presiune osmotica.
Aplicand solutiei concentrate o presiune superioara presiunii sale osmotice, se genereaza procesul invers osmozei, apa din lichidul mai concentrat va trece fara saruri prin membrana in solutia mai putin concentrata, pierzandu-si salinitatea.
Pentru a reduce nivelul salinitatii ( saruri : nitrati, sulfati, fosfati ) precum si pentru purificarea apei, se foloseste procedeul de osmoza inversa.
Materiile organice si anorganice dizolvate in apa de intrare precum si microorganismele au dimensiuni moleculare mult mai mari decat porii ultrafini ai membranei semipermeabile si nu pot trece spre partea cu apa filtrata. Astfel pe partea cu apa filtrata se acumuleaza numai moleculele de apa, impuritatile din apa de intrare fiind retinute de membrana semipermeabila.
Randamentul osmozei inverse este undeva intre 10 – 25%. Cu alte cuvinte din cantitatea de apa care intra in filtru, doar un procent intre 10 – 25% ajunge la consum. Restul apei este rejectata (aruncata la canalizare print-un furtun special montat pentru asta). Daca nu esti ecologist nu cred ca te va deranja cest aspect. Este bine totusi sa nu risipim resurse precum apa dar daca este nevoie de osmoza inversa nu prea avem ce face.
Procentul de permeat (apa care ajunge la consum) depinde in mod direct de presiunea apei si de temperatura acesteia. Cu cat presiunea este mai mare cu atat procentul de permeat va fi mai mare. Pentru o presiune mai mare este nevoie de pompa de presiune.